Започели смо са пријемом документације и обављањем састанака Стручног тима школе поводом УПИСА нових ученика у ПРЕДШКОЛСКО као и у све разреде ОСНОВНОГ и СРЕДЊЕГ ОБРАЗОВАЊА у Школу за основно и средње образовање са домом „Свети Сава“ Умка.

Такође је отворен и упис у ИНТЕРНАТ ОСНОВНЕ и СРЕДЊЕ ШКОЛЕ за нове ученике са територије целе Србије, до попуњености смештајних капацитета.

За ученике средње школе на располагању су образовни профили распоређени у четири подручја рада:

Машинство и обрада метала: образовни профил бравар (трогодишње образовање);
Текстилство и кожарство: образовни профил конфекцијски шивач (трогодишње образовање);
Хемија, неметали и графичарство: образовни профил помоћник картонажера (трогодишње образовање);
Пољопривреда, производња и прерада хране: цвећар-вртлар (двогодишње образовање). 

Више о наведеним подручјима рада и образовним профилима можете прочитати на овој страни. 


ДОМ УЧЕНИКА

Поред наставе, наша школа је једна од ретких у којој ученици током целе школске године бораве у интернату – намењен је за смештај, исхрану, васпитање и здравствену заштиту ученика основне и средње школе који живе на територији целе Србије а наставу похађају у нашој школи. Капацитет дома је 50 кревета распоређених у две зграде (интернат основне и средње школе). Ученицима су на располагању удобне спаваће собе са централним грејањем и клима уређајима. Поред спаваћих соба, у интернатима постоје и дневни боравци за одмор игру и слободно време ученика, соба за дежурног васпитача, амбуланта. Дневни боравци опремљени су клуб-гарнитурама и телевизорима а ученицима је на располагању и бежични интернет. Сви спратови интернатских зграда опремљени су засебним купатилима.

Ученици који су на интернатком смештају добијају комплетну бригу и пажњу 24 сата, под сталним надзором васпитача, наставника и медицинске службе. За потребе ученика храна се свакодневно припрема у школској кухињи по прилагођеном јеловнику који на недељном нивоу прописује нутрициониста – три главна оброка и три ужине. Свим ученицима који су на интернатком смештају су обезбеђени и бесплатни уџбеници, школски прибор, савремена дидактичка средства, гардероба и обућа, бесплатни излети и посете културно-уметничким и спортским манифестацијама. 

Више о интернатском смештају и дому ученика основне и средње школе можете прочитати на овој страни.

Галерију фотографија наше школе, дома ученика и њихових активности можете погледати у нашој галерији.

 

Контакт особе за информације о упису:
Валентина Радуловић, директор
Телефон: 064/3029-015
Марија Милановић Лукић, помоћник директора
Телефон: 065/6631-453

Сви заинтересовани родитељи/други законски заступници могу нам се обратити сваког радног дана у периоду од 8 до 15 часова. 

Документа, уз претходну најаву на горе наведене бројеве телефона, можете послати на званичну мејл адресу школе:

Адреса e-поште: svsavaumka@gmail.com 

Чекамо Вас!