Дом ученика (интернат) намењен је за смештај, исхрану, васпитање и здравствену заштиту ученика основне и средње школе који живе на територији целе Србије а наставу похађају у нашој школи.

Капацитет дома је 50 кревета распоређених у две зграде (интернат основне и средње школе). Ученицима су на располагању удобне спаваће собе са централним грејањем и клима уређајима.

Естетско-хигијенски изглед ентеријера и екстеријера васпитно делују на ученике, а боравак у њему чине пријатнијим. Ученици добијају комплетну бригу и пажњу 24 сата, под сталним надзором васпитача, наставника и медицинске службе. Дом има сопствени систем видео надзора.

Поред спаваћих соба, у интернатима постоје и дневни боравци за одмор игру и слободно време ученика, соба за дежурног васпитача, амбуланта и соба за смештај болесних ученика (изолациона соба). Дневни боравци опремљени су клуб-гарнитурама и телевизорима а ученицима је на располагању и бежични интернет. Сви спратови интернатских зграда опремљени су купатилима.

У оквиру школске зграде налази се пространа и модерно опремљена трпезарија са кухињом где запослени брину о сваком детаљу везано за исхрану ученика, од квалитетног и увек добро одржаваног посуђа, испуњавању ХАСАП стандарда и набавке најквалитетнијих намирница које се користе у припреми хране. У сарадњи са ученичким представницима јеловник формира нутрициониста, уважавајући жеље ученика а истовремено се држећи принципа здраве исхране. Дневни јеловник садржи три главна оброка и три ужине.

Поред исхране, свим ученицима који су на интернатком смештају су обезбеђени и бесплатни уџбеници, школски прибор, савремена дидактичка средства, гардероба и обућа, бесплатни излети и посете културно-уметничким и спортским манифестацијама. 

У дому ученици заједно живе, расту, друже се, стичу основне животне вештине и развијају ставове толеранције и солидарности.

 

ИЗБОР ИЗ ГАЛЕРИЈЕ