Наша школа се налази у градском насељу Умка, удаљеном 18км од Београда. Мирна локација, богато природно окружење и пространо и осветљено двориште са спортским тереном и одговарајућом хортикултуром погодни су за сензо-моторни развој ученика, далеко од буке и градске гужве.

Данас је основна делатност школе основно и средње образовање и васпитање деце и одраслих са сметњама у развоју, уз здравствену, социјалну и психолошку заштиту. Хронолошки узраст ученика креће се од 7 година па све до завршетка школовања, а капацитет школе је 160 ученика. Смештај ученика је домског типа и организован је у складу са трајањем наставне године.

Однос између наставника и ученика укључује обострано поверење, отвореност и искреност. Позитивној атмосфери доприноси млад кадар мотивисан за увођење иновација и стручно усавршавање, као и добро руководство отворено за сарадњу. Успешно оспособљавамо ученике да се лично и професионално интегришу у своју средину по завршетку професионалног оспособљавања. Школа располаже текстилном, пољопривредном, машинском и графичком радионицом у којима се ученици професионално оспособљавају. Након наставе у поподневним часовима и викендом организован је васпитни рад који обављају васпитачи.

Имамо добру сарадњу са родитељима ученика, Центрима за социјални рад, Домом здравља „Симо Милошевић“ и локалном заједницом, а у оквиру стручног тима за додатну подршку ученицима укључен је и неуропсихијатар. Наша школа је наставно-научна база Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију.

Сви објекти школе, дома и школско двориште покривени су видео надзором. Поседујемо и мини-бус чиме су обезбеђени услови за организован боравак ученика ван установе са циљем структуирања њиховог слободног времена и повезивањем са одговарајућим друштвено-културним институцијама а организован је и превоз за ученике који нису смештени у интернату.

Наша школа негује целовит приступ детету који укључује не само стручност већ и срце и душу. Деца се код нас оспособљавају за живот, како професионално тако и социјално и емоционално. Кроз однос са нама, деца стичу искуство које их подржава за цео живот. Наше личности се не исцрпљују тиме што се великодушно дајемо овој деци. Ми желимо да будемо међу оним школама које живе стотинама година јер имају душу. 

ИЗБОР ИЗ ГАЛЕРИЈЕ

Погледајте целу галерију са фотографијама школе »

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА
ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА