Током свог дугогодишњег рада, наша школа је стекла велики број пријатеља у земљи и иностранству.

Са циљем размене стручних искустава нашу школу је посетио велики број представника социјалних, здравствених и других научних установа из Русије, САД, Египта, Пољске, Француске, Немачке, Индије, Пакистана, Енглеске, Чилеа, Италије, Словеније и Јапана. Комисија за сарадњу са УНИЦЕФ-ом је заједно са друштвеним и хуманитарним организацијама наше земље организовала семинар на тему „Положај деце са сметњама у развоју“ у циљу покретања низа акција усмерених на бригу о деци.

Његово Преосвештенство, Патријарх српски Господин Павле је на Савиндан, 27. јануара 1995. године био присутан на освештању школе, као и на прослави школске славе.

Сарадња са Министарством просвете Републике Србије огледа се у сталним контактима са циљем општег увида у стање и рад наше школе и пружања помоћи.

Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију (ФАСПЕР) и Друштво дефектолога такође континуирано сарађује са нашом школом. Студенти ФАСПЕР-а обављају вежбе у нашој школи.

Афирмацији наше школе доста доприносе Општина Чукарица, Канцеларија за младе Општине Чукарица и Црвени крст Чукарица.

Школа има континуирану сарадњу са Пољопривредно-хемијском школом „Обреновац“, основном школом „Доситеј Обрадовић“ из Умке, основном школом „Павле Савић“ из Вранића, основном школом „Љубомир Аћимовић“ из Обреновца, Техничком школом из Железника, XIII београдском гимназијом као и са сродним установама.

Међу пријатељима и сардницима школе су и Дом здравља „Симо Милошевић“, Центри за социјални рад, Установа за децу и младе „Сремчица“, Национална служба за запошљавање, школе „Карл Херфорт“ и „Јарослава Јежка“ из Прага, Чешка.

Међу нашим пријатељима и сарадницима су и многе друге организације, као и појединци: Павле Клансчек са породицом, фирма „Магнат“ – Илија Митровић, Слободан и Драгана Ергарац

, Ротари клуб Чукарица, Народна банка Србије, Хуманитарне организације „Радост деци“ и „Нада за децу“, Фонд Њеног Краљевског Величанства Принцезе Катарине и многи други.

ИЗБОР ИЗ ГАЛЕРИЈЕ

Погледајте све фотографије са пријатељима и донаторима школе »

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА
ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА