Данас је најважнији дан у школској години за наше ученике и школу, дан када традиционалном свечаношћу обележавамо Дан школе и школску славу Свети Сава.

Свечана манифестација започела је у 9 часова када су ученици у пратњи директорке школе и запослених присуствовали литургији у Цркви Светог Преображења Господњег на Умци, где је освештан славски колач.
По повратку у школу, ученици су започели са припремама за приредбу коју смо вредно припремали током првог полугодишта. Остали ученици били су добри домаћини који су дочекивали госте и представљали радове својих другара на изложби која је постављена у великом холу школе. Изложени експонати производ су преданог рада ученика средње школе настали у школским радионицама на сва четири подручја рада, као и ученика основне и средње школе настали за време ваннаставних активности и васпитног рада.

У 12 часова хор ученика за почетак приредбе извео је Химну Светом Сави након чега су на сцену изашли ученици чланови драмско-рецитаторске секције и извели драмски комад „Свети Сава учи српску децу“.

Директорка школе Валентина Радуловић захвалила се свим присутним ученицима, родитељима и члановима породица ученика, цењеним запосленима, драгим пензионерима и осталим гостима што су својим присуством овај дан учинили још посебнијим. Додељене су и захвалнице пријатељима школе који су током целе године уз наше ученике и установу, донаторима, установама и организацијама са којима школа сарађује, појединцима који доприносе раду школе и добробити ученика током целе године, члановима Школског одбора и Савета родитеља. Након захвалница, подељени су и пакетићи свим ученицима које су за ову прилику обезбедили Градска општина Чукарица и ОШ „Гаврило Принцип“ из Земуна.

Прослава је настављена свечаним ручком у трпезарији школе за све ученике, као и у зборници школе за све госте и запослене.

Захваљујемо свима који су својим присуством увеличали наше славље.
У галерији испод чланка, погледајте фотографије направљене током данашњег дана као и видео запис светосавске приредбе.

 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА