У уторак 5. децембра наши ученици у пратњи наставника учествовали су на спортском дружењу у Спортском центру Жарково које је организовано поводом обележавања Међународног дана волонтера и Међународног дана особа са инвалидитетом. 

Иницијатори овог догађаја били су Црвени крст Чукарица и Спортско-рекреативно удружење особа са инвалидитетом „Победник“ уз подршку Градске општине Чукарица. У манифестацији су учествовали чукарички волонтери, ученици Основне школе „Милоје Павловић“, деца из Удружења за заштиту особа са посебним потребама „Путоказ“, СРУ ОСИ „Победник“, ученици Основне школе „Мирослав Антић“ као и ученици наше школе. Учеснике манифестације и све присутне поздравио је председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, а присуствовали су секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић, чланица Већа Стана Лукић, председник СРУ ОСИ „Победник“ Мирослав Станишић и директор Спортске организације Чукарица Зоран Маловић.

Међународни дан волонтера у свету се обележава од 1970. године са циљем да се укаже на значај развијања свести о волонтеризму, солидарности, као и да се изрази захвалност свима који својим радом и активностима несебично доприносе заједници. Подршка и помоћ волонтера у различитим ситуацијама од временских непогода до хуманитарних и социјалних акција, је често и кључна и зато је важно да се осећај жеље да се помогне другом развија од најранијег узраста.