Трибина о безбедности у саобраћају особа са инвалидитетом под називом „Будимо безбедни“ одржана је данас у просторијама МЗ „Старо Жарково“. Трибину је организовало Удружење „Будимо безбедни“ у сарадњи са Градском општином Чукарица, са циљем потпуне инклузије особа са инвалидитетом у друштво.
Присутнима су се обратили председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и председница Удружења „Будимо безбедни“ Деа Ђурђевић. Поздравивши присутне председник Срђан Коларић се захвалио иницијаторима трибине, посебно председници Удружења „Будимо заједно“ Деи Ђурђевић која је и покренула јавне трибине као један од начина да се људима пренесе порука о значају безбедног учешћа и одговорног понашања у саобраћају и подизања свести друштва о особама са инвалидитетом и њиховим потребама. Деа Ђурђевић је истакла да је циљ удружења и трибина, које организују већ три године, да чују и укажу јавности и надлежним институцијама на потребе особа са инвалидитетом. Она је изразила захвалност председнику и Градској општини Чукараица која је одмах препознала и подржала рад удружења и труди се да редовно спроводи активности које омогућују квалитетније услове живота особа са инвалидитетом.

Активно учешће у трибини узели су и чланица Општинског већа Стана Лукић, секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Барадић, директорка наше школе, наставници и ученици наше и других школа, као и чланови удружења.