У педиоду од 2. до 8. октобра и ове године традиционално je обележена Дечiја недеља која се широм света обележава током прве недеље октобра. И ова Дечија недеља је прилика да деца остану у средишту друштвених настојања, да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, а то се постиже континуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечијих права у којој учествују сви релевантни друштвени актери. Слоган овогодишње манифестације гласи: 

„Велико срце деце Србије“

Ове године организоване су бројне активности којима смо са ученицима обележили Дечију недељу. Посебно је васпитни рад био прилагођен овој традиционалној манифестацији па се са децом више разговарало, али су подстакнути да и између себе више разговарају, како бисмо дошли до неких одговора на питање како то још можемо унапредити њихов живот, у школи, дому ученика, али и њихов живот ван школе једном када са дипломама буду изашли са Умке и постали део шире друштвене средине, и заједно радимо на томе. 

Поред тога ученици су у пратњи наставника учествовали и на традиционалном маскенбалу који се сваке године током Дечије недеље организује у ОШ „Доситеј Обрадовић“ на Умци, где су се представили другарима из суседне школе, домаћина маскенбала, као и млађим другарима из ПУ „Цврчак“ Умка. 

У петак  је у нашем школском дворишту организовано осликавање кредама у боји где је свако од ученика нацртао нешто по сопственој жељи, а најављено лепо време ће омогућити да цртежи остану дуго присутни и улепшавају дане учениицима и запосленима.