Седми по реду Сабор човекољубља Србије, одржан је данас у парку на Бановом брду уз учешће тридесет установа социјалне заштитe из Србије, као и из Републике Српске и Црне Гoре. Организатори већ традиционалне хуманитарне манифестације су Црвени крст Чукарице и општина Чукарица.

Овогодишњи Сабор човекољубља Србије отворио је Никола Селаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања а присутне су поздравили и председник општине Чукарица Срђан Коларић, председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић и секретар Црвеног крста Чукарица и идејни творац Сабора Звездан Брадић. Манифестацији су присуствовали председница Скупштине ГО Чукарица Лидија Јовановић, помоћник министра Миладин Брковић, члан Већа општине Чукарица Александрар Благојевић.

На Сабору је учествовало 30 установа социјалне заштите, специјалних школа и удружења и сви они су овом приликом представили креативност и богатство рукотворина својих корисника. Наша школа се на овогодишњој манифестацији представила изложбеним штандом, на којем су свим присутним посетиоцима Сабора радове средњошколаца настале у школским радионицама на часовима практичне наставе са сва четири подручја рада представљали ученици као излагачи – представници школе, умећа и вештина својих вршњака. 

У културно-уметничком делу програма учествовали су чланови КУД-а „Крива река“, корисници Установе за децу и младе Сремчица, ансамбли „Има дана“ и „Староградска Србија“ али и ученици наше школе, ритмичко-фолклорна група, са сплетом игара посебно припреманим за ову манифестацију.

Погледајте више фотографија у галерији испод чланка.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА