У периоду од 7. до 11. априла на Београдском сајму одржан је Међународни сајам хорттикултуре. Ову манифестацију су обогатиле још 3 изложбе: 25. Изложба лековитог биља и препарата од меда Дарови природе, затим 10. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме и 6. Изложба биљака органске производње Органик фест.
Сваке године током пролећа на Сајму се окупљају стручни узгајивачи биљака и специјализовани расадничари из целе земљеи иностранства како би представили најквалитетније и најбоље баштенске биљке, како са нашег поднебља тако и са егзотичних места. Као и сваке године и обе на Сајму су организовани скупови у оквиру којих су пружани стручни савети.
Наша школа је дугогодишњи излагач на Сајму хортикултуре. Ове године због и даље нестабилне епидемиолошке ситуације школа није учествовала као излагач али су наставници са подручја рада Пољопривреда, производња и прерада хране посетили сајам и пренели утиске ученицима о трендовима у производњи цвећа и садног материјала како код нас тако и у свету. Надамо се да ће наредне године на једном од штандова на Сајму поново поносно стајати и име наше школе.