По благослову Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, представници Милосрдне секције Верског добротворног старатељства на Чисти понедељак 7. марта 2022. године поводом почетка Васкршњег поста посетили су нашу школу и ученике и том приликом даривали светосавске пакетиће за 130–оро ученика наше школе.

Током разговора са вероучитељем Борисом Илићем и помоћницом директорке школе Валентином Радуловић, наши данашњи гости су упознати са принципима рада са децом и њиховим остручавањем током средње школе кроз четири подручја рада где ученици користе текстилну, пољопривредну, машинску и графичку радионицу у којима се се професионално оспособљавају. Родитељима деце са сметњама у развоју је највећа брига степен самосталности који деца могу да постигну и колико ће бити независни као одрасле особе; зато су техничка усмерења кроз подршку и опрему коју наша школа нуди од изузетног значаја да поред знања вредних на тржишту рада, ученици стекну и социјалне и комуникацијске вештине неопходне за живот и рад након школовања. Свако дете је различито и посебно на јединствен начин али „у нашој различитости је богатство“ – Валентина Радуловић.

Ученици су срдачно и са пуно љубави дочекала представнике Милосрдне секције, јер je вероучитељ Борис Илић успео да пренесе дух дељења и љубави и објаснио нам да се труди да кроз веронауку у деци пробуди љубав према ближњем као главни мотив предмета, те су они понесени тим учењем обрадовали чланове наше секције поклонима као знаком пажње и захвалности.

Велико Хвала на посети у име свих ученика и запослених у нашој школи.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА