Дочекали смо и овај најсвечанији дан који од самог почетка школске године сваки ученик завршних разреда основне и средње школе жељно ишчекују, мала и велика матура, матурска приредба и прослава, све у једном дану! 

Припреме су кренуле још током претходних месеци, када смо започели са увежбавањем матурске приредбе а која је ове године имала два дела – вокални наступ ученика Дошеновић Душана и његовог васпитача Ђорћевић Слободана који су извели песму „А сад адио“, а затим и драмско-рецитаторска тачка матураната. Овако је започета данашња свечаност у 18 часова у великом холу школе. Много радосних тренутака проживели смо сви заједно у претходним данима и у припремама одевних матурских комбинација, низале су се боје хаљина, кошуља, ципела и панталона, свечане фризуре, шминка и накит, све то имало је током данашњег дана још и већи сјај!

Након завршене приредбе матураната, директорка школе Валентина Радуловић обратила се најпре свим присутним матурантима, пожелевши матурантима основне школе пуно среће у даљем школовању, а средњошколцима да им живот буде леп макар онолико колико је нама било лепо свих ових година током њиховог школовања и боравка у интернату ученицима који су одрастали код нас и уз нас.

Уследила је и додела награда и похвалница, најпре за оне најистакнутије:

  • Никола Ђековић – ученик генерације основне школе
  • Татјана Јовичић – ученица генерације средње школе
  • Душан Дошеновић – спортиста генерације средње школе

Пошто су подељене све похвалнице, уследило је оно због чега су сви ту – матурска журка у трпезарији школе. Весеље и радост, осмех, игра, заједничка радост свих присутних… иако је било и суза, била је ово једна од највеселијих матура свих ових година! 

Захваљујемо се свим ученицима, члановима породица ученика, запосленима и свим присутним гостима, а посебно ученицима и запосленима Установе за децу и младе Сремчица, што су нашим ученицима увеличали славље и овај велики дан за све њих.

До наредне године! 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА