У сусрет Националном дану добровољних давалаца крви који се обележава 11. маја, данас je у свечаној сали Градске општине Чукарица уприличен пријем за вишеструке добровољне даваоце, као и за ученике чукаричких школа, победнике на ликовном и литерарном конкурсу под називом „Крв живот значи“. Црвени крст Чукарица и Градска општина Чукарица већ годинама уназад на овај дан организују сусрет са нашим суграђанима који својом добром вољом, човечношћу и одговорношћу спасавају људске животе.

Поздравивши присутне, председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић је истакао да је поносан на дугу традицију хуманости и висок ниво одазивања на позиве за помоћ, а та несебичност се потврђује из акције у акцију.
Уједно се захваљујемо и нашим најмлађима који су својим литерарним и ликовним радовима показали да већ од малих ногу знају колико су давалаштво, солидарност и брига за друге важни“, казао је председник ГО Чукарица.

Секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић је казао да има више десетина људи који су више од сто пута дали крв, чиме су спашене на хиљаде живота. 
Важно је да од малена попчнете са децом да радите и да их мотивишете кроз различите акције и конкурсе као што је „Крв живот значи“. Посебна ми је част што су наши посебни гости данас и ученици ШОСО „Свети Сава“ Умка, која је једна од најхуманијих школа у Србији, јер већ годинама уназад је домаћин деци са Косова и Метохије“, рекао је Звездан Брадић.

Захвалнице добровољним даваоцима и ђацима чукаричких школа уручене су на крају церемоније, а наши ученици освојили су прво место на овом племенитом ликовном конкурсу и не можемо бити поноснији на њих!