Поводом предстојећих ускршњих празника који нам у петак доносе и мини распуст, ове године одлучили смо да одмах након реализоване претходне школске манифестације приступимо припремама за наредну, у сусрет Ускрсу и обичајима који овај празник и чине најрадоснијим. 

У среду 5. априла ученици су дан започели учешћем на креативној ускршњој радионици која је организована у сарадњи текстилне радионице и сарадника за израду дидактичких средстава и помагала за децу и ученике са сметњама у развоју. На овој радионици ученици основне и средње школе по сопственој жељи креирали су јаја од папира и текстила, украшена разним материјалима и бојама, а сви радови ученика изложени су на великом паноу у изложбеном делу главног хола школе.

Тачно у подне ученици чланови драмско-рецитаторске секције извели су тачку под називом „Ускршњи обичаји“, где су кроз драмски текст упознали све присутне са ускршњим обичајима који се спроводе у најразличитијим земљама света, али и оно најважније, како то изгледа у нашој традицији и који су то најважнији и најлепши обичаји нашег народа. 
Одмах након завршене приредбе на сцену су изашли и ученици чланови музичке секције који су се представили ритмичко-фолклорним наступом у духу празника, уз сплет традиционалних народних игара.

Свим присутним ученицима, запосленима и цењеним гостима обратила се потом и директорка школе Валентина Радуловић, пожелевши срећне ускршње празнике и ученицима који у петак одлазе на распуст дивне тренутке у кругу породица којима одлазе.

Погледајте видео запис комплетне изведбе ученика на данашњој ускршњој свечаности.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА