У суботу 11. фебруара 2023. године, у Храму Светог Саве на Врачару на пригодној свечаности, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије поделиo je 3.000 светосавских пакетића ученицима првог и другог разреда београдских основних школа. Овој свечаности присуствовала је и директорка наше школе Валентина Радуловић у пратњи ученика и школског вероучитеља. 

Петнаестоминутни програм почео је молитвом Оче наш који су изговорили сви присутнни малишани заједно са својим вероучитељима и родитељима.

„Ви знате да је Свети Сава још као дете, као што сте ви, заволео Бога и отишао да буде монарх да би се молио Христу, за своје родитеље и за читав свет. Он је показао да је најважнија оловка, најважније слово и најснажније оружје, молитва“- истакао је Патријарх Порфирије и додао да све што ми не можемо Бог чини са нама и уместо нас.

Такође, Патрихарх је позвао децу на стрпљење, истрајност и молитву како би остварили своје циљеве.

„Важно је да када се молимо будемо стрпљиви и упорни те ћемо пре или касније добити одговор. Овде данас смо дошли да се молимо Богу али и Светом Сави који најбоље разуме наше радости и наше проблеме“ – рекао је Патријарх.
Навео је да су деца вероватно пакетиће које су добили за Божић и Светог Саву потрошили због чега је одлучио да данас поново обрадује малишане новим поклонима.

Хор Првог београдског друштва отпевао је заједно са окупљеном децом и њиховим родитељим и вероучитељима Химну Светом Сави.

Подели светосавских пакетића присуствовали су и Преосвећена Господа Епископи ремезијански Г. Стефан и новобрдски Г. Иларион, викари Његове Светости као и директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, господин Владимир Рогановић.