Данас је најважнији дан у школској години за наше ученике и школу, дан када традиционалном свечаношћу обележавамо Дан школе и школску славу Свети Сава.

Свечана манифестација започела је у 10 часова када су ученици у пратњи запослених присуствовали литургији у цркви на Умци, где је освештан славски колач. По повратку у школу, ученици су започели са припремама за приредбу коју смо вредно припремали током већег дела читавог првог полугодишта, а они остали били су добри домаћини који су дочекивали многобројне госте.

У 12 часова хор ученика за почетак приредбе извео је Химну Светом Сави након чега су на сцену изашли ученици чланови драмско-рецитаторске секције са својом тачком „Свети Сава и прича о љубави“, а потом и чланови ритмичко-фолклорне групе који су одиграли сплет народних фолклорних игара.

Директорка школе Валентина Радуловић захвалила се свим присутним ученицима, родитељима и члановима породица ученика, цењеним запосленима, драгим пензионерима и осталим гостима што су овај дан учинили још посебнијим. Доделила је и захвалнице пријатељима школе који су током целе године уз наше ученике и установу, а то су: председница скупштине ГО Чукарица Лидија Јовановић и члан Већа Славиша Шотра, секретар Црвеног Крста Чукарица Звездан Брадић, представници Центра Министарства одбране Чукарица, Установе за децу и младе Сремчица, инспектори Драгана Димитрић и Срђан Анђелковић, Јована и Неша из Хуманитарне организације „Радост деци“, родитељи ученика. Сви ученици школе добили су пакетиће.

Прослава је настављена свечаним ручком у трпезарији школе за све ученике, као и коктелом добродошлице за све госте и запослене у зборници школе.

Цењени гости су такође имали прилику да присуствују и изложби испред зборнице школе, где су у склопу свечаности изложени радови ученика средње школе израђени током практичне наставе у школским радионицама свих подручја рада.

 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА