У периоду od 22.09. – 26.09.2022. године ученици наше школе Марко Поло Ђорђевић, Сара Живковић , Душан Дошеновић и наставник Александра Слијепчевић били су чланови репрезентације Специјалне Олимпијаде Србије која је учествовала на међународном спортском кампу у Турској . На овом Кампу учествовале су репрезентације из 9 различитих земаља Европе, са преко 100 учесника. Специјална Олимпијада Србије учествује на овом Кампу у оквиру Ерасмус + пројекта Европске Уније, који се у нашој држави и у овом облику реализује по први пут.

SocPORT пројекатима за циљ да укључи социјални сектор и националне институције за људска права у већој мери у борби против дискриминације у спорту, промовише њихову сарадњу у вођењу активности подизања свести и овласти та тела да учествују у правним акцијама које су донете ради побољшања приступа спорту за све.

Овај пројекат приказује најбоље праксе из целе Европе на међународном, државном и локалном нивоу и представља како Специјалне олимпијске игре, спортски клубови и невладине организације могу да користе спорт као средство за неговање стручности за толеранцију и социјалну инклузију између релевантних заинтересованих страна на међународном, националном и локалном нивоу.

У оквиру тродневног кампа учесници спортисти имали су на самом почетку радионицу у оквиру које су се представиле све земље учеснице. Од спортских активности спортисти су се дружили и кроз спорт, кошарку, боћање, фудбал, карлинг, атлетику. Прилика да као публика присуствују на смотри уљаног рвања које је у Турској право спортско наслеђе био је посебан доживљај. Обилазак локалитета града Једрене и церемонија додела диплома било „ шлаг на торту“ .

Фотографије са овог догађаја погледајте у галерији испод чланка.

 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА