Традиционална манифестација Сабор човекољубља Србије, у организацији Црвеног крста Чукарица и Градске општине Чукарица, одржана је у петак 23. септембра 2022. године у парку на Бановом брду.

Манифестација, која се одржава шесту годину заредом, окупила је тридесет установа социјалне заштите, специјалне школе и хуманитарне организације из Србије, Републике Српске и Црне Горе, које су грађанима и привредницима представиле делатности којима се баве, категорије корисника о којима брину, као и потребе које имају. Циљ Сабора човекољубља Србије је да се што већи број грађана и предузетника упозна са установама социјалне заштите, хуманитарним организацијама и удружењима грађана који воде бригу о широком кругу корисника, са намером да им помогну у остваривању њихове хумане мисије.

На почетку овогодишњег шестог по реду Сабора човкољубља Србије, малишани са Косова и Метохије из Културно уметничког друштва „Крива Река“ извели су кореографију „Играле се делије“.

Сабор је свечано отворио председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић који је изразио огромно задовољство што се налази у дивном амбијенту парка на Бановом брду, у окружењу најлепших дечјих осмеха, у посебном дану када на посебно важне ствари указујемо заједно.
Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић је изразио задовољство што Сабор човекољубља из године у годину окупља све већи број учесника и посетилаца.
Секретар Црвеног крста Чукарица и идејни творац манифестације Звездан Брадић је рекао да је првобитна идеја Сабора била да повеже оне који могу и желе да помогну са установама и појединцима којима је помоћ у свакодневном животу потребна, а да је сада све прерасло у пријатељство.
Председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић је казао да Црвени крст у свом бићу има управо то да помажући друге и имајући осећања и емпатију за друге остварује највеће осећање задовољства и среће и оправдава своје постојање.

Током званичног програма додељене су и награде „Чари човекољубља“ појединцима и колективима који су показали изузетну хуманост и човекољубље. Посебно смо поносни да је наша школа и ове године добитник ове посебне награде – за пријем деце са Косова и Метохије. Након доделе награда, посетиоци су обишли штандове учесника Сабора и разговарали са њима. Наша школа за ову прилику имала је посебно припремљен штанд на коме су били изложени радови наших ученика са свих подручја рада средњег образовања, настали на часовима практичне наставе у школским радионицама.

Више фотографија са овог догађаја погледајте у Галерији испод чланка.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА