Данас су у Београду у МТС дворани на посебно организованом догађају представљени ученици генерације београдских основних и средњих школа за 2022. годину. Овом догађају присуствовли су и градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак као и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић који су се понаособ обратили свим присутним ученицима, њиховим родитељима и наставницима: 

– Данас сте победници у својим генерацијама, где год да се школујете. Позивам вас да све своје планове везујете за Србију јер само заједно можемо да идемо напред, да наш Београд и нашу државу из дана у дан унапређујемо – рекао је Гак.

–  Велика је част и успех бити међу 300 најбољих престоничких ђака. Ово није само признање за остварене резултате већ и за труд и за успехе на такмичењима, примерено владање, добар однос са друговима, наставницима“, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић. Министар је навео је да су ђаци генерације носиоци будућег развоја Београда и државе, те да су успеси многих талентованих младих људи већ сада препознати у свету.

Након свечаности ђацима генерације београдских основних и средњих школа уручени су таблет рачунари и монографије, као награда за остварен успех. Овом догађају присуствовао је и ученик наше школе Ђорђе Митровић са члановима своје породице, као ученик генерације за основну школу. Честитамо нашем Ђолету и радујемо се новим заједничким успесима, надамо се већ за три године након завршетка средње школе. 🙂