Традиционално дешавање под називом Зелени Уторак обогаћено Арт Фестом одржано је у уторак 31. маја у Ада Мол шопинг центру. Овомесечно издање је катализатор за поновну изградњу везе између наше деце и света екологије и природе са циљем да повежемо кључне иницијативе које промовишу дечију игру како бисмо побољшали добробит и развој деце, промовисали креативну игру и мотивисали на нови начин њихову везу са природом. Радимо на томе да оснажимо, повежемо и развијамо „зелену“ свест која враćа децу у свет маште и из ње ствара нову стварност.

Од 15 до 17 часова у оквиру АРТ ФЕСТИВАЛА организовано је специјално такмичење у којем су учествовале основне школе Чукарице, Раковице и Обреновца. Како уметност, дружење и креативност оплемењују нашу заједницу, ученици старијих разреда су кроз уметнички израз показали како замишљају будућност на тему „ГРАД ИЗ МАШТЕ“.

Циљ је био да цртежи учесника пренесу оптимистичне поруке, превазилазећи разлике у етничкој припадности, култури, језку, па чак и генерацијама. За учеснике програма Ада Мол је припремио одговарајуће поклоне, а цела манифестација поред главног момента дружења имала је и фактор подршке образовном систему где радови три школе, који буду од стране жирија изабрани као најлепши, добијају донацију за куповину неопходне опреме.

Ученици наше школе узели су учешће на овом креативном такмичењу и њихов заједнички цртеж завршио је као трећепласирани рад, чиме су освојили вредну награду али и оно што је далеко значајније – много радости и среће због лепог дружења и на послетку потврде да њихова креативност и висока мотивација удружени могу све!

Након завршеног такмичења, ученици су у остатку дана провели слободно време у биоскопу Синестар, у пратњи васпитача, а након биоскопа забавили су се у делу шопинг мола који је опремљен апаратима и справама за игру. И биоскоп као и жетоне за забавне игре ученици су обезбедили сами, учешћем на претходном такмичењу одржаном у истом шопинг центру а поводом ускршњих празника када су осликали једно од најлепших ускршњих јаја.

Честитамо нашим ученицима на још једном успеху и радујемо се новим лепим заједничким тренуцима!

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА