Данас, 13. маја 2022. године наша школа домаћин је XXIV Републичког такмичења у знању и вештинама за подручје рада Машинство и обрада метала. Од раног јутра из свих крајева Србије пристизали су гости – ученици који ће се надметати на овом најзначајнијем такмичењу у школској години у пратњи њихових наставника теоријске и практичне наставе. Међу њима су школа из Суботице, Крушевца, Зрењанина, Младеновца, Бора, Ниша, Врања, Краљева, као и гости из Средње занатске школе у Београду.

Такмичење је свечано отворено у 9.30 часова када се свим гостима, наставницима и ученицима, обратила директорка наше школе Љиљана Вукошић и пожелела срдачну добродошлицу и пуно среће и успеха свима током теоријског и практичног дела. Ученици су затим приступили изради теста, након чега су се после краће паузе упутили у машинску радионицу која је била спремна да у њој отпочне и практични део такмичења.

Нешто након 16 часова, комисија је завршила са прегледањем радова након чега ранг листа изгледа овако:

РАНГ ЛИСТА – БРАВАР
1. место – Габријел Тодоровић, Умка
2. место – Живорад Алексић, Београд
3. место – Борис Емини, Београд

РАНГ ЛИСТА – АУТОЛИМАР
1. место – Данијел Радовановић, Крушевац
2. место – Југослав Бећировић, Крушевац
3. место – Милена Илић, Београд

Честитамо од срца свим учесницима, похваљујемо изузетно залагање сваког од њих понаособ.
Захваљујемо се колегама који су учинили да овај дан добије и једну посебну, свечану ноту.

Посебне честитке нашем ученику Габријелу Тодоровићу на освојеном првом месту, као и наставницима теоријске и практичне наставе који су учествовали у припремама ученика током читаве године!

Више фотографија са такмичења погледајте у галерији испод чланка.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА