Данас, 27. јануара 2022. године обежили смо за нашу школу један од најбитнијих дана у години – школску славу Свети Сава као и веома посебан дан за све нас – Дан школе ШОСО са домом „Свети Сава“.

И ове године због неповољне епидемиолошке ситуације нисмо били у могућности да на традиционалан начин обележимо овај дан, окупљајући бројне званице, родитеље ученика и друге госте који нас на данашњи дан посете, присуствују свечаној манифестацији и изввођењу светосавске приредбе. У складу са тренутним приликама, окупили смо се у најужем кругу да са нашим ученицима из интерната и запосленима у духу славе обележимо овај, за нашу школу, велики и значајан празник учинивши га свечаним и радосним.

У јутарњим часовима директорка школе Љиљана Вукошић у пратњи запослених присуствовала је скромној али свечаној литургији у цркви на Умци када је освештан славски колач. Како је данас ненаставни дан, сви присутни запослени су са ученицима из интерната остали током читавог дана.

У 13 часова за све ученике организован је свечани ручак у трпезарији школе, када су се окупили да заједнички пре ручка испред кутка где се налази наша освештана икона Светог Саве, славска свећа, кандило и славски колач изведу традиционалну Химну Светом Сави, након чега су уживали у посебно припремљеном ручку и колачима. Након ручка, ученицима су подељени слатки пакетићи које су ове године за њих донирали Црвени крст Чукарица и Министарство одбране Републике Србије на чему се посебно захваљујемо. У остатку дана ученици су провели у слободним активностима са васпитачима школе, уживали у музици, слаткишима и сви смо заједнички пожелели да већ наредне године овај дан обележавамо по старом добром обичају, уз приредбу, госте, родитеље и све који желе да нас посете и увеличају овај дан.

У име свих ученика и запослених у школи желимо Срећну школску славу Свети Сава и свим ученицима и наставницима осталих школа на територији целе Србије!

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА