Поводом 3. децембра, Светског дана особа са инвалидитетом, већ традиционално, општина Чукарица организује изложбу радова, уникатних предмета и рукотворина, које су припремила деца и млади из школе „Милоје Павловић“, Школе за основно и средње образовање са домом „Свети Сава“ Умка као и чланови Удружења деце са посебним потребама „Путоказ“.

Toм приликом ученици школе и чланови Удружења рецитовали су и стихове, а на самом почетку манифестације све присутне поздравила је чланица Већа општине Чукарица Стана Лукић. Изразивши задовољство, што је, после прошлогодишње паузе, изложба поново организована, уз поштовање епидемиолошких мера, Стана Лукић је подсетила на традиционално дружење и представљање стваралаштва младих којима је потребна додатна подршка. Она се овом приликом захвалила и деци, као и васпитачима и професорима који им откривају тајне ових вештина.*

Због још увек неповољне епидемиолошке ситуације ове године ученици наше школе нису присуствовали овој манифестацији, али су специјално за ову прилику у оквиру радионица свих смерова наше школе израдили радове заједно са својим наставницима како би у што лепшем светлу представили и себе али и установу из које долазе. На штанду су посетиоце дочекали наставници теоријске и практичне наставе, а посетиоци изложбе, ове године у нешто мањем броју, због поштовања епидемиолошких мера имали су прилику и да купе лепе и корисне рукотворине и тако помогну набавку материјала за наставак уметничких активности.

*део текста преузет са сајта ГО Чукарица