Широм света се 3. новембра обележава Светски дан чистог ваздуха,  као подсетник да је ваздух услов за живот, и као упозорење на опасност услед свакодневног прекомерног емитовања штетних материја у атмосферу.

За разлику од претходних година, када смо овај дан у нашој школи обележавали у виду садње садница, ове године смо одлучили да га посветимо ветру Кошави као нашем великом пречистачу ваздуха. Тако смо поред разговора са ученицима о главним узроцима загађења ваздуха говорили и о начинима његовог пречишћавања и о томе колики је утицај ветра на чистоћу ваздуха.

Кошаваје некада одговорна за изломљенограње, полупанепрозоре, кривимо  је због покваренихфризура, главобоље и кијавице – и у тимтренуцимазаборављамо да је она и нашвеликисавезник. Кошава је природни „чистач” ваздуха који је, нарочито у градовима, у време грејнесезонедодатноподложанзагађењу

Дан смо обележили у виду радионице на којој смо правили папирне ветрењаче и пуштали змаја у школском дворишту. Ученици-чланови еколошке секције су се забавили и кроз игру постали свеснији колику моћ ветар има на животну средину.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА