Пети Сабор човекољубља, у организацији Црвеног крста Чукарице и Градске општине Чукарица, одржан је данас у парку на Бановом брду.
На овој традиционалној хуманитарној манифестацији окупило се 30 установа социјалне заштите, специјалне школе и хуманитарне организације из Србије, Републике Српске и Сједињених Америчких Држава. Овогодишњи Сабор отворили су корисници Дома за смештај одраслих лица Кулина, који су извели предсатву „Животни воз – прича о нама“ и овом животном причом покренули бројна питања, подсећајући све нас да је живот највредније што имамо. На сабору су присуствовали покретач манифестације и секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић, Председник општине Чукарица Срђан Коларић као и Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјала питања Дарија Кисић-Тепавчевић која је овом приликом доделила награде „Чари човекољубља“ а које Сабор додељује појединцима и колективима који су показали изузетну хуманост и човекољубље.

Након доделе награда, посетиоци су обишли штандове учесника Сабора и разговарали са њима . У уметничком програму учествовали су млади из ШОСО са домом „Свети Сава“ Умка, Установе за децу и младе Сремчица, ученици ОШ „Милоје Павловић“, ансамбл „Има дана“ и уметници Александар Дунић и Тијана Вучетић.

Ученици наше школе представили су се у уметничком делу програма ритмичко-фолклорном тачком „Хајд’ поведи весело“ којом су одушевили све присутне госте и учеснике манифестације. Пре и након наступа ученици су на посебно припремљеном изложбеном штанду представљали нашу школу и радове ученика са сва четири подручја рада. Штанд је привукао пажњу свих посетилаца Сабора, учесника и гостију, а осморо ученика у пратњи васпитача и директорке школе својим талентом и дружељубивошћу представили су нашу школу и дом ученика у најлепшем светлу. 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА