Иако због епидемиолошке ситуације ове године нисмо били у прилици да на традиционалан начин обележимо матурску свечаност, за ученике основне и средње школе који су ове године похађали завршне разреде уприличена је кратка пригодна свечаност у уторак 1. јуна 2021. године. 

Поштујући све прописане мере спречавања ширења вируса у време пандемије, за ученике завршних разреда основне и средње школе је у школској трпезарији одржана свечана додела диплома, награда и похвалница. Најпре је директорка школе Љиљана Вукошић поздравила све ученике и честитала им на овако великом успеху, а затим је поделила дипломе, похвалнице и награде пре свих ученицима генерације:

  • Ученик генерације за основну школу – Дошеновић Душан
  • Ученик генерације за средњу школу – Сремчевић Дејан
  • Спортиста генерације – Стаменковић Марија 

И остали ученици који су постигли истакнуте резултате у наставним и ваннаставним активностима посебно су похваљени након чега су им подељене похвалнице и награде у виду књига. Свечаности су присуствовале одељењске и разредне старешине као и групни васпитачи ученика матураната и уз велики аплауз и честитке свих присутних учињено је да се ученици макар на овакав начин на данашњи дан осећају посебно.

Свих претходних дана од када су се ученици вратили у дом ученика, заједно смо бирали матурску гардеробу, хаљине, кошуље, панталоне, фризуре и шминку, чинећи све да ученици не осете недостатак свечане атмосфере која је увек красила мајско-јунске дане. И успели смо у томе! Свако од матураната средњошколаца отишао је са осмехом, понеко и са сузама радосницама, носећи једно лепо искуство данашњег дана којим су заокружили све претходне године боравка у школи и интернату. Ученици основне школе остали су у интернату до 8. јуна када ће и они отићи својим кућама да се припремају за завршне испите.

Честитамо свим матурантима на великом успеху! 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА