У Београду, у периоду 20. до 23. маја одржан je 26. Међународни сајам хортикултуре под називом „Башта у срцу града“. У оквиру овогодишњег сајма одржана је и 24. Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“, 9. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме као и 5. Изложба органских производа.

На овогодишњем сајму учествовали су бројни излагачи из земље и иностранства и том приликом представили све области хортикултуре – узгајање цвећа и цветног материјала, производњу садница и семенског материјала, гајење лековитог биља, узгој и одржавање зелених површина. Посетиоци су имали прилику да уживају у широком асортиману цвећа разних сорти, боја и мириса али и да набаве садни материјал директно од произвођача. Посебну пажњу на овогодишњем Сајму хортикултуре су привукли зелени зидови, као и украси од маховине који представљају нови тренд у украшавању ентеријера.

Ове године, због епидемиолошке ситуације, наша школа није учествовала на сајму као излагач, што је до ове године била традиција – да ученици излажу производе које су сами израдили на часовима практичне наставе. Наставници са подручја рада Пољопривреда, производња и прерада хране су посетили сајам и са нестрпљењем исчекују наредну недељу када ће свим својим ученицима пренети утиске, нова сазнања и отпочети припрему за наредну годину која ће, надамо се, бити као и све оне претходне године када смо се са сајма заједно са ученицима сви враћали пуни утисака.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА