У понедељак 27. јануара 2019. године обележили смо Дан школе а уједно и школску славу „Свети Сава“.

У 10 часова је за ученике у пратњи наставника и директорке школе у цркви на Умци организована литургија и освештање колача.  По повратку у школу, свечаност је настављена у 12 часова у холу школе када су ученици чланови хорске секције традиционално за почетак свечаности отпевали су Химну Светом Сави. У наставку програма, ученици чланови драмско-рецитаторске секције извели су тачку под називом „Свети Сава помаже сиромашној породици“, након чега су се фолклорним сплетом представили и ученици ритмичко-фолклорне секције. Свим ученицима, родитељима, запосленима и бројним присутним гостима директорка школе Љиљана Вукошић пожелела је срећну школску славу и дан школе. 

У 13 часова за ученике школе, њихове родитеље и чланове породица организован је свечани ручак у трпезарији школе, где су присуствовали и сви запослени како би ученицима увеличали овај за њих посебан дан. У зборници школе организован је и коктел за све присутне госте.

Ученицима су након свечаног ручка подељени пакетићи које су ове године за њих обезбедили Црвени крст Чукарица, ХО „Радост деци“ и студенти Шумарског факултета након чега је у 14 часова за ученике организована журка у фискултурној сали.