У суботу 30. новембра 2019. године организована је и реализована садња младих садница храста лужњака. Организатори акције под називом „Храст за раст!“ је била група „Ходање по земљи“.

​У овој акцији су, поред ученика и представника наше школе, учествовали и студенти Шумарског факултета, као и групе „Шума блиста“ и „За мање смеће, више среће“. Поред поменутих, садњи су се придружили и понеки грађани са Умке.

​У двориштима три васпитно образовне институције на Умци: вртићу „Цврчак“, основној школи „Доситеј Обрадовић“ као и нашој школи посађено је 40-ак садница храста.

​Након успешне садње дружење је настављено у трпезарији наше школе уз конструктивне разговоре са акцентом на значају сарадње  школе, вртића и грађана на нивоу локалне заједнице.

​Акција садње храстова је само једна у низу успешно спроведених заједничких пројеката, која поред развоја еколошке освешћености код деце има за циљ и развој социјалних и културних вредности уз оснаживање осећаја припадности и жеље за развојем своје локалне заједнице.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА