У уторак 26. новембра 2019. године представници наше школе учествовали су на округлом столу са радним називом „Позитивно родитељство“, одржаном у Спортско културном центру у Обреновцу. Догађај је организован поводом обележавања Светског дана права детета, 30 година од усвајања Конвенције УН-а о правима детета и 5 година рада Центра за подршку породици и деци у Обреновцу „Путоказ“.

Циљ овог догађаја био је да се информише јавност о томе шта позитивно родитељство јесте, о његовом значају за правилан психо-физички развој деце, као и за очување породице. Идеја је да се кроз активну дискусију професионалаца из система алтернативне бриге, васпитно-образовног система, здравствене и социјалне заштите као и других актера који делују у области бриге о деци, дође до закључака који ће бити представљени широј јавности и на чијем заговарању ће се радити у наредном периоду. 

Овом приликом представили смо се са темом „Модели васпитног рада са децом са сметњама у развоју – Љубав, вера, нада као вид подршке деци и родитељима“. Организатор и домаћин овог догађаја био је Центар за подршку породици и деци у Обреновцу „Путоказ“ као и Хуманитарна организација „СОС Дечија села Србије“, са којом наша школа има сарадњу и позитивна искуства у раду. 

Још једном желимо да се захвалимо домаћинима на позиву и пријатној радној атмосфери.