У периоду од 23. до 27. октобра 2019. године наша школа представила се на 50. Сајму образовања и наставних средстава који је одржан на Београдском сајму. За ову прилику спремили смо јединствену презентацију школе, излажући оно што сматрамо најјачим адутом наше установе а то су радови наших ученика.

Штанд је осмишљен тако да су доминирали јесењи мотиви настали уз несебичну и креативну помоћ сарадника за дидактичка средства. У сарадњи са наставницима практичне наставе, изложени су радови ученика настали у машинској, текстилној, графичкој и цвећарској радионици. Изложени су и производи израђени у оквиру секције за израду дидактичког материјала и креативног стваралаштва попут ручно израђеног накита и делова за „Тиху књигу“. За ову прилику, припремљен је и промотивни материјал у виду флајера, обележивача страница и распореда часова са мотивима наше школе, осмишљен од стране чланова Тима за маркетинг школе а израђен у графичкој радионици.

Током свих пет дана трјања Сајма, на штанду су се смењивали ученици и запослени који су представљали школу у најбољем светлу и давали одговоре на питања бројних пролазника. У четвртак 24. октобра штанд је посетио и Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић. Интересовање за штанд, изложене радове и школу уопште било је и за нас неочекивано, а утисци посетиоца свакодневно су нам били потврда да смо јединствени и оригинални о чему најбоље сведоче записи у Књизи утисака.

„Образована Србија, успешна Србија“ био је слоган овогодишњег Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухватао је све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.