Дан здраве хране смо обележили ове године из два дела: на сплаву Пикадили на Умци 14.10.2019. и у школском воћњаку 16.10.2019. а све под покровитељством C&A Foundationи у сарадњи са компанијама Вранић Органић и Александрија – Фрушка гора.

У понедељак на сплаву ученици су имали прилику да на забаван иједноставан начин приме важна знања о здравим животним намирницама, са акцентом на воћу и поврћу из органског узгоја са фарме Вранић-Органића. Александрија нас је обрадовала широком палетом својих производа базираних на сировинама из органског узгоја и пажљивим избором састојака за свој производни програм.Наши пријатељи из поменутих компанија демонстрирали су припрему здраве хране од састојака које су нам великодушно донирали за ову прилику, а потом су се заједно са ученицима упустили у експериментисањеправећи смутије од неочекиваних комбинација воћа и поврћа.
У среду смо у школском воћњаку радно обележили Дан здраве хране, берући и прикупљајући сезонско воће, махом дозреле сорте јабука. Ученици смера пољопривреде су гајбе јабука из школског органског узгоја предали у трпезарију за ужину ученицима дома и школе.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА