Централна прослава 50. Међународних сусрета деце Европе „Радост Европе” ове године одржана је од 2. до 5. октобра 2019. у Београду, у организацији Дечјег културног центра Београд и под покровитељством Градске управе града Београда.

Овогодишња манифестација одвијала се под слоганом „ПУТ У СРЕДИШТЕ СРЕЋЕ“ и обухватала програм у коме су учествовала деца из многобројних земаља узраста од 7 до 14 година, коју су угостили домаћини – ученици београдских основних школа.

У оквиру овогодишње манифестације, у четвртак 3. октобра 2019. у ревијалном делу представили су се и ученици наше школе, а учешће су обезбедили победом на 48. „Смотри вољеном граду“ одржаној у јуну ове године. Школу су представили фолклорном тачком „Хајд’ поведи весело“ наступом у великој сали Донка Шпичек Дечјег културног центра Београд. Након наших ученика, представили су се и бројни дечји оркестри, хорови, фолклорни и плесни ансамбли из гостујућих земаља попут Норвешке, Турске, Бугарске, Русије, Белорусије, Француске и Словеније.

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА