Трећи Сабор човекољубља Србије, јединствена манифестација коју организују Црвени крст Чукарице и Градска општина Чукарица, одржана је 8. јуна 2018. у парку на Бановом брду.

На Сабору, који је по први пут одржан на отвореном, учествовало је 27 установа социјалне заштите, хуманитарних организација и удружења грађана, који воде бригу о широком кругу корисника. Сабор је осмишљен са циљем да рад и труд ових установа представи широј јавности и предузетницима, који су спремни да помогну њихове активности. Гости Сабора, и ове године, били су малишани са Косова и Метохије, и то из места Ново Брдо.

Учеснике Сабора поздравио је председник Градске општине Чукарица Срђан Коалрић, који је и председник организационог одбора манифестацције а Сабор је отворио проф. др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије који је рекао да се за човекољубље морамо борити и речима и делима и захвалио се Црвеном крсту и општини Чукарица што се боре за људску срећу и сигурност.

На манифестацији су већ традиционално додељене награде „Чари човекољубља“, појединцима и предузећима и установама који су помогли у пружању хуманитарне помоћи и подршке. Ове године награду су добили Delhaize Serbia, Rotary club Београд Скадарлија, Небојша Шћепановићи, Радио телевизија Србије – емисија „Ово је Србија“ за медијску промоцију човекољубља као и наша школа, Школа за основно и средње образовање са домом „Свети Сава“ Умка.

Ово посебно признање уручено је директорки наше школе, Љиљани Вукошић, а Сабору су присуствовали и ученици и наставници који су нашу школу представили радовима ученика на изложбеном штанду. 

Погледајте видео прилог о овој манифестацији, приказан у Јутарњем програму РТС-а у суботу  9. јуна. 2018.

 

ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА