Стручно научна конференција са међународним учешћем „Дани дефектолога Србије 2019“ у организацији Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију и Друштва дефектолога Србије ове године одржана је на Златибору у хотелу Мона у периоду од 21. до 24. фебруара 2019. године.

Свечано отварање скупа обележио је наступ ученика са сметњама у развоју и додела
повеља, диплома и захвалница фонда „Професор Миодраг Матић“.
Стручно-научној конференцији је присуствовало око 400 учесника, као и 11 предтавника наше школе (наставници, васпитачи, логопед и стручнисарадник) који су имали могућност да сваког дана изаберу учешће на радионицама према личним интересовањима и афинитетима.

У суботу 23. фебруара приказане су видео сесије примера добре праксе где су представљени и радови колега из наше школе: „Превентивни, стимулативни и корективни рад кроз радно-стваралачке и слободне активности у основној школи“ Александре Слијепчевић и Зорице Дрндаревић Делић, као и рад на тему „Инклузивне ваннаставне и слободне активности као метод превенције и корекције у раду са децом са сметњама у развоју“ Анђелке Бранковић. Истог дана из области образовања наше колеге Небојша Рајовић и Предраг Дацковић излагали су рад на тему „Улога и значај веронауке у специјалној едукацији и рехабилитацији“.

Значајан допринос квалитету овогодишњег научног скупа пружиле су управо колеге из наше школе. Успешно су презентовали своје радове и привукли пажњу присутног аудиторијума изазивајући интересовање у складу са изложеним тематским садржајима. Учешће наших колега на овом скупу је битан постицај за даље стручно-научно ангажовање које произилази из богате праксе у раду са ученицима са сметњама у развоју.