Обавештавамо Вас да на ОВОМ ЛИНКУ можете преузети допуњену верзију Препорука за превенцију КОВИД-19 у школској средини које је припремио Институт за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“ .

У сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи. Видео можете погледати испод овог текста:

 

У наставку можете погледати материјал преузет са сајта УНИЦЕФ-а направљен и одобрен од стране Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Црвеног крста, Светске здравствене организације и других релевантних организација. Материјал се односи на најновија сазнања о новом вирусу КОВИД-19, превенцији ширења заразних болести у школској средини и препоруке за правилно коришћење маски, хигијенских средстава али и препоруке за превазилажење стреса код деце и одраслих у новонасталој ситуацији пандемије.

Кликом на жељену слику-постер отвориће се нови прозор са приказом у пуној величини. 

 

Опери руке! - Упутство за правилно прање рукуОпери руке! – Правилно прање руку Носи маску! - Упутство за правилно коришћење маскеСтави маску! – Правилно коришћење маске Нови Корона вирус - Како да се заштитите? - ДецаКорона вирус и како да се заштитите? – Деца Нови Корона вирус - Како да се заштитите? - ОдраслиКорона вирус и како да се заштитите? – Одрасли Симптоми новог Корона вируса - Будимо одговорниСимптоми новог Корона вируса – Будимо одговорни
Помоћ деци у превазилажењу стреса током епидемијеПомоћ деци у превазилажењу стреса током епидемије Превазилажење стреса током епидемије код одраслихПревазилажење стреса током епидемије код одраслих Мере предострожности у вези са Корона вирусомМере предострожности у вези са Корона вирусом